Staffelkorting + gratis verzending binnen de Benelux vanaf 50€

Ginseng geeft onze koffie niet alleen een exquisiete smaak, het heeft ook veel gezondheidsvoordelen. Maar wat is ginseng nu eigenlijk?

Panax ginseng is een plant waarvan de wortel in de volksmond ook wel eens Chinese of Koreaanse ginseng wordt genoemd. Reeds sinds vele eeuwen gebruiken mensen in Korea de in de natuur voorkomende ginseng als medicijn. Ook in China kent men de genezende kracht van ginseng al eeuwen. Pas vanaf de 18e eeuw begint ginseng in het Westen op te duiken en begint men de voordelen van ginseng te erkennen en te onderzoeken.

De wilde Panax ginseng

De wilde Panax ginseng groeit in het verre Oosten in landen zoals China, Korea, Japan, Vietnam en Rusland. Hij groeit in schaduwrijke gedeeltes van bossen in vochtige en humusrijke grond. De teelt van de wortel is tijdintensief en vraagt veel vakkennis. Pas nadat de ginseng wortel minimaal drie jaar gegroeid heeft kan hij geoogst worden. Voor onze koffies gebruiken wij enkel en alleen ginseng van de beste kwaliteit. Het is namelijk zo dat hoe langer de ginseng wortel groeit, hoe beter zijn kwaliteit is.

Ginseng bevat een groot aantal bioactieve stoffen die een gezondheid bevorderende werking hebben. De belangrijkste medicinale bestanddelen zijn triterpene saponinen, beter bekend als ginsenosides.

Panax Ginseng bezit volgens de traditionele Aziatische geneeskunde bijzondere eigenschappen die de jeugdigheid helpen te bevorderen, de bloedsomloop en bloeddruk verbeteren, het lichaam energie geven, het immuunsysteem activeren en de geest stimuleren.

Energie
en stemming

Ginseng bouwt energie op in je lichaam, verbetert je gezondheid en verhoogt je vitaliteit, concentratie en nauwkeurigheid. Regelmatige inname van ginseng maakt je stressbestendiger, houdt je geest helder en stimuleert het bewustzijn. Ginseng helpt bij mentale druk en inspanning, of wanneer een rusteloos gevoel de kop opsteekt.

Betere
spijsvertering

Eén van de oudste gebruiken van ginseng is die als hulpmiddel met betrekking tot de spijsvertering. Ginseng ondersteunt het lichaam in het afbreken van voedsel, alsook in het opnemen en afzetten van allerhande voedingsstoffen. Deze zijn van vitaal belang voor het immuunsysteem en versterken je weerstand.

Gezonde
bloeddruk

De belangrijkste functie van de nieren is het zuiveren van ons bloed. De natuurlijke voordelen van ginseng maken het mogelijk het bloed te zuiveren, de vitale mineralen te absorberen en een gezonde bloeddruk te behouden.